2009-04-02 17:06:25• hírek • Parajdi Andrea

Többet fizethetünk, ha nem szerződünk

Havonta tizenhat lejt kell fejenként kifizetnie minden családnak, amely nem szerződik a Florisal Rt.-vel a szemétszállításra. A városi tanács tagjai elfogadták a speciális illeték bevezetését.

Csupán egyetlen ellenszavazat érkezett Cristian Ardelean, PD-L tanácsos részéről a szemétszállításra vonatkozó speciális díj bevezetését illetően. Az április 2-i, rendkívüli tanácsülésen még minimális módosításokat javasoltak a tanács különböző bizottságai a határozati tervezetben majd a tanácstagok többsége rábólintott arra, hogy életbe léphessen a speciális illeték, s így fizetésre köteleznek minden Szatmárnémeti lakcímmel rendelkező lakost.

A rendelet május elsejétől lép életbe, meghatározza, hogy minden tulajdonosnak, aki nem köt szerződést le kell adnia egy nyilatkozatot a Szatmárnémeti Adóhivatalnál, amelyben saját felelőségére leírja, hogy hányan élnek a lakásban. A nyilatkozatokat postán, faxon vagy e-mailen is el lehet küldeni.

A városi határozat érvénybelépését követően 30 nap áll a nem szerződött lakosok rendelkezésére, hogy leadják nyilatkozatukat. A speciális szemétszállítási illeték évente 192 lejt jelent személyenként, ez pontosan kétszerese annak, amit a Florisal Rt.-nek kell egy év alatt befizetni. A speciális illetéket egyébként háromhavonta részletben is ki lehet fizetni.

A Lakossági Nyilvántartó Hivatal adatbázisa és a Florisal Rt. listája alapján fogja az Adóhivatal kiszűrni azokat a lakosokat, akik se nem szerződtek, se nem adták le a nyilatkozatukat. Minden szabálysértőt büntetéssel szankcionálnak, amely 500-től akár 1000 lejig is terjedhet.

A képre kattintva elérhető a képgaléria

Elfogadták a tanácsosok a speciális szemétszállítási díjat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: